Ügyeleti hírek

2024.07.29. 08:52

Tűz és szén-monoxid miatt kellett elhagynia az otthonát két hajdú-bihari családnak

Rengeteg riasztás érkezett a hajdú-bihari tűzoltókhoz a hét utolsó napján. Balesetek, tűz és szén-monoxid okozott gondot.

Haon.hu

Felsorolni is nehéz lenne, hány helyre riasztották a tűzoltókat vasárnap

Buszmegállónak csapódott egy autó Nyírmihálydiban, a Vasút utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben senki sem sérült meg – olvasható a katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Személyautó és egy kisteherautó ütközött össze Debrecen külterületén, a Vekeri-tónál, vasárnap délután. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A balesetben senki sem sérült meg.

Hajdúsámson külterületén egy autó lesodródott az útról. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Lesodródott az útról egy autó Görbeháza közelében. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a roncsból, majd a mentőszolgálatnak átadták őt.

A balesetek mellett a tűz is pusztított Hajdú-Biharban

Kigyulladt egy munkagép vasárnap Debrecenben, a Vértesi úton. A gép motortere és fülkéje égett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Lakóházban keletkezett tűz Mikepércsen, a Kond utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az épület lakhatatlanná vált, ezért az ott élők rokonokhoz költöztek.  

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket vasárnap Debrecenben, a Gyepüsor utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A ház lakói nem sérültek meg, de ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Egy hektáros területen égett az avar és a gaz Püspökladány külterületén. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Hajdúhadházon, a Nyárfa utcában ezer négyzetméteren lángolt az avar és a gaz. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Szabadtéri tűz volt Hencidán, a Retek utcában, ötszáz négyzetméteren. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Hajdúhadházon, a Mester utcában száz négyzetméteren égett az avar, amit a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók oltottak el egy vízsugárral.

Száz négyzetméteren égett a búzatarló Püspökladányban, az Esze Tamás utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Favágás miatt is hívták a tűzoltókat

Faágat vágtak le a tűzoltók a debreceni Károli Gáspár utcában, vasárnap. A faág a forgalmat veszélyeztette, ezért azt motoros láncfűrésszel távolították el.

Egy tizenöt méteres fa egyik ága egy kerítésre hasadt, a járókelőket veszélyeztette, ezért riasztatták a debreceni hivatásos tűzoltókat Debrecenbe, a Weszprémi utcába. A tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában