Vádemelés

2024.07.18. 08:54

Ügyészség: Balesetet okozott, majd tovább is hajtott a helyszínről a hajdú-bihari sofőr

A vádlott látta és hallotta is, hogy az autó az árokba hajtott. Cserbenhagyás miatt kell felelnie.

Haon.hu

A sofőr látta az esetet, de nem állt meg

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 27-én reggel, közel 60 utast szállítva vezette a távolsági autóbuszt Nádudvar felől Hajdúszoboszló irányába. Haladása során előzni kezdett egy előtte haladó munkagépet, de a ködös időben nem győződött meg arról, hogy nem jönnek-e a szemközti sávban. A szemből érkező autó vezetője észrevette a sávjában előzést végző autóbuszt, fékezni kezdett, és a frontális ütközés elkerülése érdekében az útmenti árokba kormányozta járművét – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség 2024. július 18-án küldött közleményében. 

A vádlott látta és hallotta is az autós manőverét, és arra egy utas is felhívta a figyelmét. A vezető azonban ennek ellenére nem állt meg, csak lassított és kinézett az ablakon anélkül, hogy meggyőződött volna, hogy az autó vezetője megsérült-e és segítségre szorul-e. A baleset során nem történt személyi sérülés, de a vétlen autóban anyagi kár keletkezett.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfival szemben cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában