Életmentés

2024.07.09. 11:11

Vérző fejű strandolónak segített a szabadságon lévő hajdú-bihari rendőr és sógora

A lehető legjobbkor volt a strandon a hajdú-bihari rendőr és ápoló sógora. Kikapcsolódásuk közben figyeltek fel a sérült strandolóra, akinek segítségre volt szüksége.

Haon.hu

A hatóságok és az életüket más emberek megmentésére feltevő szakemberek a jól megérdemelt szabadnapjaikon sem tudnak elvonatkoztatni a munkájuktól. A napokban írtunk az egyeki mentőgépkocsi-vezetőről, Salánki Sándorról, aki bulgáriai nyaralása alatt segített a vihar miatt bajba jutott fürdőzőknek, most pedig a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség számolt be hasonló hőstettről. A közösségi oldalukon megosztották, Rácz Lajos őrmester Korfun töltötte szabadságát a hétvégén, amikor úszás közben egy vérző fejű, tengerben kapálódzó férfire lettek figyelmesek a sógorával. Nem hezitáltak, Acsádi Miklóssal – aki egyébként ápoló – azonnal a sérült strandoló segítségére siettek. 

A két férfi nem habozott, azonnal a sérült strandoló segítségére siettek
A két férfi nem habozott, azonnal a sérült strandoló segítségére siettek, a mentő kiérkezéséig elsősegélyben is részesítették
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

Mint az a bejegyzésből kiderült, a strandoló egy szikláról a vízbe ugrott, majd beütötte a fejét. Hozzátették, szerencsére nem történt nagyobb baj, sikerült a partra hozniuk a férfit, akit a mentők kiérkezéséig elsősegélyben részesítettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában