Sziréna

2024.07.30. 15:11

A gázspray üti a szamurájkardot – legalábbis ebben az észak-alföldi történetben

Karddal támadt rendőrökre egy ittas férfi nemrég, de csak akkor állt le, amikor előkerült a gázspray. A szamurájkardos elkövetőt letartóztatta a bíróság.

Haon.hu

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával, és egy hónapra letartóztatta azt a férfit, aki szamurájkarddal támadt rendőrökre egy észak-alföldi településen, számolt be a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szamurájkarddal támadtak rendőrökre egy észak-alföldi településen
Szamurájkarddal támadtak rendőrökre egy észak-alföldi településen
Forrás: ügyészség

A megalapozott gyanú szerint július 26-án reggel rendőrök jelentek meg a településen, mert arról érkezett bejelentés, hogy egy húszas évei végén járó férfi ittas állapotban tör-zúz az otthonában. A rendőrök intézkedtek a fiatal férfival szemben, és mivel együttműködőnek tűnt, az intézkedést felvilágosítással kívánták lezárni.

De aztán villant a szamurájkard

A férfi bement a házba, ahonnan rövid időn belül egy 60 centiméter pengehosszúságú, kiélezett karddal tért vissza, amellyel elindult a rendőrök felé.

A rendőrök több alakommal is felszólították az elkövetőt, hogy tegye le nála lévő tárgyat, a férfi azonban ennek nem tett eleget és a karddal tovább közeledett a rendőrök irányába.

Mivel a férfi kezében lévő kard alkalmas volt az emberi élet kioltására, így az egyik rendőr a szolgálati gépkocsiból elővetette a rendszeresített nagyméretű gázsprayt és figyelmeztette a férfit annak használatára. A férfi tovább folytatta a fenyegető magatartást, közeledett a rendőrök felé, és a kardot csak akkor ejtette a földre, amikor a rendőr gázspray-t alkalmazott vele szemben

áll az ügyészségi közleményben.

Ezután a rendőrök megbilincselték a férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

A büntetlen előéletű elkövető – aki beismerő vallomást tett – védőjével együtt fellebbezett a bíróság végzése ellen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában