Ügyeleti hírek

2024.07.28. 10:24

Még napokig éghetnek a bálák Hortobágyon

Haon.hu

Több napig éghet még a tűz

Forrás: Illusztráció / Napló-archv

Árokba hajtott egy autó Püspökladányban, a Fazekas Mihály utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kézi erővel szétfeszítették az autó ajtaját és kiemelték a sofőrt, majd átadták őt a mentőszolgálatnak – számolt be róla ügyeleti összefoglalójában a katasztrófavédelem.

Tűz keletkezett szombaton kora délután Hortobágyon. Három kazalba rendezett körbála sor gyulladt meg. A hajdúszoboszlói hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal oltotta és jelenleg is oltja a lángokat, valamit a már füst és tűz miatt használhatatlanná vált bálákat felügyelet mellett égetik el. A körülbelül ezer körbála napokig éghet.

Melléképület teteje égett szombat délután Földesen, az Ady Endre utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók három vízsugárral határolták körbe a lángokat, ezzel egy időben két gázpalackot is kivittek az épületből, így azokat hőhatás nem érte.

Késő este tűz volt Földesen, a Tetétleni útfél közelében. Egy hodály egyik helyiségében kábelek égtek. A püspökladányi hivatásos tűzoltók porral oltóval fékezték meg a lángokat. A hodályban mintegy húszezer csirke volt, melyek nem sérültek meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában