Összefoglaló

2024.07.18. 10:58

Elöntött pince, kidőlt fák – nem vonult el nyomtalanul a vihar Hajdú-Biharból

Nem kímélte Hajdú-Bihart a rossz idő. A vihar több helyen is kárt okozott

Haon.hu

A fák is törtek a vihar miatt

Forrás: MW-archív

Ahogy arról már beszámoltunk, szerda este igen látványos vihar csapott le többek között Hajdú-Biharra is, azonban a villámparádé mellett bosszúságot is okozott, ami miatt többször is riasztották a tűzoltókat este. 

Villám csapott bele egy családi ház kéményébe a debreceni Függetlenség utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet, ami a tetőszerkezetben keletkezett.

Nagy mennyiségű víz volt egy családi ház pincéjében, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat a Templom utcába. A tűzoltók kiszivattyúzták a csapadékvizet.

A vihar miatt a fák is törtek

A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy szilvafát távolítottak el az útról, mert az a közlekedést akadályozta. A debreceni hivatásos tűzoltók Bocskaikert közelében vettek le egy nagy fát az úttestről, majd a Kishegyesi úton kellett lehasadt faágat levágniuk. A Poszáta utcában egy fa egy villanyoszlopra dőlt – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Faágat vágtak le a debreceni tűzoltók a Petőfi téren is, mert az a forgalmat veszélyeztette. Később vonultak még Hámfa utcába, mert egy faág kerítésre dőlt. Egy tizenkét méteres fát kellett a debreceni hivatásos tűzoltóknak kivágni szerda délután, mert az veszélyeztette a forgalmat a debreceni Borsika utcában.

Karcagon, a Bucsai úton több faág is leszakadt. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrésszel dolgoztak az út megtisztításán. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy szilvafát vágtak ki, mert az megdőlt és a forgalmat akadályozta Egyeken, az Erzsébet utcában.

Nem tudott a vonat közlekedni Tiszafüred közelében, mert a sínre fák dőltek, ezért hívták az egyeki önkormányzati tűzoltókat szerda éjszaka. Az egység motoros láncfűrésszel avatkozott be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában