:(

2024.08.15. 20:28

A Debrecenben kiégett mozdony a MÁV retró hétvégéjéről is lemarad – friss fotókon mutatjuk, mekkora a baj

Számítottak volna a járműre a hétvégi rendezvényen, de biztosan nem lesz ott a csütörtöki eset miatt. A Csörgőben keletkezett tüzet elektromos zárlat okozhatta.

Haon.hu

A 2112-es, Csörgő típusú mozdony gyulladt ki csütörtök délelőtt Debrecenben, írta meg az Indóház közlekedési és logisztikai portál, amely szerint a tüzet elektromos zárlat okozta. További balszerencse, hogy a mozdonyt a MÁV mostani retró hétvégéjén is bevetették volna, ám a tűz miatt a jármű nem tud részt venni a Debrecenbe tervezett programokon.

Csörgő csütörtök délután a debreceni Nagyállomáson
A Csörgő csütörtök délután a debreceni Nagyállomáson
Forrás: Tóth Imre

A lap szerint a Csörgő mellett további két mozdony is hiányozni fog ilyen-olyan okok miatt a hétvégi eseményről:

  • a 610-es motorkocsi a nagykereki vonal peronjai miatt nem jön;
  • a 203-as Púpos pedig „gyengélkedik, kockázatos lenne a bevetése”.

Belülről látszik igazán, mekkora a kár a Csörgőben

Fotóriporterünk csütörtök délután a Nagyállomáson nézte meg a kiégett mozdonyt. A Csörgő kívülről úgy-ahogy tartja magát, a fülkébe bekukkantva azonban látható, mennyire nincs jó állapotban. A belteret feketeség borítja, a tűz már ránézésre is súlyos károkat okozott.

A késő délelőtti tűzhöz Debrecen hivatásos tűzoltóságának több egységét, illetve a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, az eset a vasúti közlekedésben is fennakadásokat okozott. A Csörgő a Nagybánya felől érkező, Nyírábrányból 10.29-kor Debrecenbe továbbindult Szamos EuroCity mozdonyaként ért a városba, amikor megtörtént a baj. A tűz oltását a Mávinform közlése szerint a mozdonyvezető kezdte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában