Sziréna

2024.08.01. 14:18

Seprűnyéllel akart autókat feltörni egy botcsinálta tolvaj Debrecenben

Sajátos eszközökkel akart pénzhez jutni egy 43 éves férfi szerda délután egy debreceni lakótelepen. A férfi ellen lopás kísérlete miatt indult eljárás.

Haon.hu

A seprűnyél eltört a próbálkozás során

Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

Mint kiderült, a férfi egy autó mellett sétált, amikor jól látható helyen pénzt vett észre az utastérben, így elhatározta, hogy megszerzi azt. Seprűnyéllel és egy betondarabbal esett neki a szélvédőnek, de hiába próbálkozott, nem járt sikerrel – számolt be a különös lopási kísérletről a közösségi oldalán a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség.

A betondarab sem hozta meg az áttörést a lopási kísérletnét
A betondarab sem hozta meg az áttörést a lopási kísérletnét
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

Mint írták, a férfi még ekkor sem adta fel, egy másik autót is megpróbált feltörni. Nem jött be a terve, kollégáink a bejelentést követően elfogták, lopás kísérlet miatt indult eljárás vele szemben.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a rendőrség hasznos tanácsokkal látta el az autótulajdonosokat: 

  • A leállított, lezárt autók utasterében, üléseken, kalaptartón és a műszerfalon se hagyjatok értékeket! Mielőtt elhagyjátok a gépkocsit, ellenőrizzétek, hogy nem maradt-e látható helyen telefon, táska, műszaki cikk, egyéb érték!
  • Ha semmiképpen nem tudjátok magatokkal vinni ezeket a dolgokat, akkor ne a parkolókban, hanem még otthon, elindulás előtt pakoljátok be a csomagtartóba!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában