Ügyeleti hírek

2024.08.31. 09:35

Betört üveg és lángoló növényzet adott munkát a hajdú-bihari tűzoltóknak

A hét utolsó munkanapja is mozgalmas volt a tűzoltóknak. Több helyen is nagy gondot okozott a tűz.

Haon.hu

A szabadtéri tüzek ég mindig nagy gondokat okoznak

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Betört egy irodaház homlokzati falának egyik üvege és a gyalogos forgalmat is veszélyeztette pénteken délelőtt Debrecenben, a Tüzér utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül kézi szerszámok segítségével távolították el az üvegdarabokat – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Két ága is lehasadt egy nagy fának tegnap a déli órákban Hajdúdorogon, a Böszörményi úton. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Kombájn füstölt tegnap délután Hajdúböszörmény külterületén. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Tűz pusztított szerte a vármegyében

Háromszáz négyzetméteren égett az avar tegnap délelőtt Sáránd külterületén. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Öt hektáron égett a száraz aljnövényzet pénteken kora délután Zsáka külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, avaroltóval és kéziszerszámokkal oltották el.

Komádiban, a Darányi Ignác utcában égett az avar mintegy ezerötszáz négyzetméteren. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Foltokban égett az avar ötszáz négyzetméteren Nyírábrányban, a Homok utcában, délután. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Hajdúböszörményben, a Nagybocskai szőlőben pedig egy százötven négyzetméteren égő területe oltottak el a Debreceni hivatásos tűzoltók.

Mintegy ezer szalmabála égett tegnap késő éjjel Hajdúböszörményben a Zsembely majorban. A hajdúböszörményi, a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az oltást négy munkagép is segítette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában