Segítő kezek

2024.09.15. 19:25

Hajdú-bihari szakemberek is segítenek az árvíz elleni védekezésben

Vasárnap délután indult útnak közel 50 fő a TIVIZIG állományától. Az árvíz elleni védekezést hétfőtől további 67 személy segíti majd.

Haon.hu

Már megszokott, hogy ha árvízveszély van az országban, akkor a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság dolgozói is csatlakoznak a védekezéshez. Nincs ez másként most sem, amikor a nagy esőzések miatt árvizek fenyegetik Magyarország több pontját is. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vasárnap a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyből kiderült, hogy a Dunán és a Lajtán érkező árhullámok elleni védekezés segítésére ma 47 vízügyi dolgozó indult el a TIVIZIG állományából a győri vízügyi igazgatóság működési területére.

Az árvíz elleni védekezést több hajdú-bihari szakember is segíti, a csoport a TIVIZIG Hajdúszoboszlói Szakaszmérnökségéről indult útnak
Az árvíz elleni védekezést több hajdú-bihari szakember is segíti, a csoport a TIVIZIG Hajdúszoboszlói Szakaszmérnökségéről indult útnak 
Forrás: Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság

Mint írták, 42-en este 6 órától a Dunán, a Vének-dunaremetei árvízvédelmi szakaszon állnak szolgálatba, míg 5 műszaki irányító munkatársuk az önkormányzati védekezést segíti mától: Mosonmagyaróváron, Süttőn, Lábatlanon, Nyergesújfaluban és Esztergomban. Hozzátették, holnap előreláthatólag további 67 TIVIZIG-es kolléga indul a Dunához, az Esztergomi- és a Komárom-almásfüzitői árvízvédelmi szakaszokra segíteni a védekezési munkákat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában