Krimi

2 órája

Potencianövelővel és tiltott teljesítményfokozóval kereskedtek, a debreceni bíróságon magyarázkodhatnak

Összesen hat vádlottnak kell felelnie a bűncselekmény miatt. Gyógyszerhamisítás és tiltott szerekkel való kereskedem miatt kerültek bajba.

Haon.hu

Előkészítő ülést tart október 2-án a Debreceni Járásbíróság annak a hat vádlottnak az ügyében, akikkel szemben gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirat lényege szerint az első-, a másod, a harmad-, a negyed- és az ötödrendű vádlottak 2021. év nyara és 2022. április hónap elején történő elfogásukig egymással együttműködve, szervezetten és rendszeres haszonszerzésre törekedve, olyan kereskedelmi hálózatot építettek ki, amelyben egymás között, valamint fogyasztóik részére túlnyomórészt Kamagra márkanevű potencianövelő szert forgalmaztak többek között Debrecen és Nyíregyháza területén – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

Gyógyszerhamisítás miatt kell felelniük
Gyógyszerhamisítás miatt kell felelniük
Forrás: Napló-archív

A vádlottak egymástól kereskedelmi mennyiségű potencianövelő szert szereztek be és értékesítettek tovább a szintben alattuk lévő társuknak, valamint olyan fogyasztóknak, akik azt már nem értékesítették tovább, hanem saját maguk felhasználták. A vádlottak egymással tartották a kapcsolatot, amelynek során túlnyomórészt konspirált formában beszéltek, adták le megrendeléseiket, illetve beszélték meg a megrendelt potencianövelő szerek átadásának helyét, idejét és módját. 

Ezen túlmenően az elsőrendű vádlott negyedrendű vádlottal előzetes megállapodásuknak megfelelően a Magyarországon nem engedélyezett Kamagra elnevezésű potencianövelő szerrel történő szervezett formában történő kereskedés mellett tiltott teljesítményfokozó szerrel is kereskedtek úgy, hogy egymással konspiráltan tartották a kapcsolatot és együttműködtek a tiltott teljesítményfokozó szerek fogyasztók részére történő eladása érdekében.

Ezen tevékenységük során sportteljesítmény fokozása érdekében anabolikus androgén szteroid vegyületeket tartalmazó teljesítményfokozó szerekkel, és más készítményekkel kereskedtek, melyek tiltott teljesítményfokozó szereknek minősülnek. 

Az első- és az ötödrendű vádlottak egymással együttműködve egyfajta ellátási láncot hoztak létre, melynek során a szintben fölöttük lévő személy a megrendeléseket fogadta, majd annak megfelelően a megrendelt potencianövelő szert és kisebb részben tiltott teljesítményfokozó szert az azt megrendelő vádlott társának leszállította 

A vádlottak rendszeres haszonszerzésre törekedve értékesítettek, illetve hoztak forgalomba Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve tiltott teljesítményfokozó szereket – fogalmaz a vád.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában