Sziréna

2024.09.09. 12:00

Hiába utalták el a pénzt, semmit nem kaptak cserébe – debreceni rendőrök kapták el a fiatal csalót

Mint kiderült, a férfi kilenc embert vert át egy év leforgása alatt. A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a Mátrix Projekt keretében folytatott eljárást az internetes csalás miatt.

Haon.hu

Különböző elektronikai eszközöket vettek volna a férfitól, de semmit nem kaptak a pénzükért

Forrás: MW-archív

Egy debreceni férfi tett bejelentést a rendőrségre tavaly februárban, miszerint egy elektronikai cikkeket árusító hirdetőoldalon szeretett volna számítógép-alkatrészt vásárolni. Miután megegyezett az eladóval előre elutalta a pénzt, azonban hiába várt, nem érkezett semmi – számolt be róla a rendőrség

A nyomozók azonnal munkához láttak, és a látókörükbe került egy 23 éves komáromi lakos. Kiderült, hogy egy év alatt összesen kilenc embert vert át hasonló módszerrel. A sértettek minden esetben előre utalták az elektronikai cikkek árát, a csaló azonban egyáltalán nem tervezte elküldeni nekik a megvásárolt termékeket.

A debreceni rendőrök a férfit üzletszerűen elkövetett csalás miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tett. Vele szemben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában