Összefoglaló

5 órája

Vécébe esett kutyát és játékba szorult gyereket is mentettek a hajdú-bihari tűzoltók

Nagyhegyesnél fűzfa borult vezetékre, Görbeházánál kombájn égett vasárnap, de a gaz és az avar is kigyulladt több helyen. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Két fa borult meg és veszélyeztette a forgalmat a debreceni Simon István utcában. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kézi erővel távolították el a fát, számolt be ügyeleti összefoglalójában a hajdú-bihari katasztrófavédelem.

A vármegye több pontján is szükség volt a katasztrófavédelem segítségére
A vármegye több pontján is szükség volt a katasztrófavédelem segítségére
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Egy tíz négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében vasárnap délután Hajdúsámsonban, a Diósvári dűlőben. Az épületben szerszámokat tároltak. Ide a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották a tüzet. A melléképületben egy szilárd tüzelésű kazán működött.

Egy kutya esett egy nyilvános wc-be Berettyóújfaluban, a Téglaparti úton. A város hivatásos tűzoltók szabadították ki az állatot, majd átadták az állatvédőknek a kutyát.

Hajdúszovát külterületén egy autó lesodródott az útról, és az árokba hajtott. A balesethez a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Senki sem sérült meg.

Játékba szorult egy gyerek lába vasárnap délután Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal szabadították ki a gyerek lábát. 

Nagyhegyes külterületén egy nagy fűzfa borult villanyvezetékre. Az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították a vezetéket, majd a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy kombájn égett teljes terjedelmében vasárnap délután Görbeháza külterületén. A hajdúnánási és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Két vízsugárral oltották el a kombájntüzet
Két vízsugárral oltották el a kombájntüzet
Forrás: katasztrófavédelem

Gaz- és avartűzhöz is vonult a katasztrófavédelem

Ötven négyzetméteren égett az út menti gaz Kaba közelében. A helyi önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Húsz négyzetméteren égett a gaz és avar Hosszúpályiban, a Nyár utcában. A létavértesi önkormányzati  tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. 

Komádi külterületén, a Mátyás király utca végében százötven négyzetméteren égett a szemét és a kommunális hulladék. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában