Fejlesztés

2 órája

2025 végére megújul az egyik hajdú-bihari mentőállomás

Az országos listán a hajdúnánási állomás is szerepel. Folytatódik az Országos Mentőszolgálat épületeinek energetikai korszerűsítése.

Haon.hu

A Környezeti és Energiahatékonysági Program (KEHOP) keretében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) számos épületének korszerűsítése fejeződött be, a projekt második szakaszának befejezése a következő év végére várható - tájékoztatta pénteken az MTI-t az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Az Országos Mentőszolgálat további állomásai újulnak meg
Az Országos Mentőszolgálat további állomásai újulnak meg
Forrás: illusztráció / MW-archív

Szigetelés, fűtéskorszerűsítés az Országos Mentőszolgálat épületeiben

A beruházásnak köszönhetően az OMSZ által üzemeltetett épületek energiahatékony felhasználását, megtakarítását célzó fejlesztések - például homlokzati, lábazati, tetőfödém-hőszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítése - segítik elő a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését. A projekt célja az épületek energiahatékonyságának javítása, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására.

Az OMSZ épületenergetikai fejlesztési program az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program és a Széchenyi Terv Plusz keretén belül százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást használhat fel.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a beruházások első szakaszában a budafoki, a kiskunhalasi, a pesterzsébeti, a sajószentpéteri, a salgótarjáni, a szabadszállási és a sárvári mentőállomásokat újultak meg tavaly decemberre. A második ütemben az OMSZ budapesti, Róbert Károly körúton található központja, ezen kívül a hajdúnánási, a kaposvári, a kunszentmártoni, a nagykőrösi, a szarvasi és a mezőkövesdi állomások korszerűsítése fejeződhet be a következő év végére. A projekt szakaszainak összköltsége: 2.995.824.584 forint.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában