Sziréna

2024.09.15. 09:54

Robbanás Vámospércsen: megsemmisült egy családi ház szombat éjjel – fotókkal, videóval!

A robbanás következtében a családi ház szinte teljesen megsemmisült, valamint további négy szomszédos lakóház is károsodott.

Haon.hu

Hatalmas robbanás hangja rázta meg szombat éjszaka Vámospércset, a Zrínyi Miklós utcában felrobbant egy családi ház. A helyszínre érkezve a szomszédokat, illetve a környéken lakókat is kérdeztük az esetről, valamint annak körülményeiről.

Gázrobbanás történt szombat éjszaka Vámospércsen
Gázrobbanás történt szombat éjszaka Vámospércsen
Forrás: Tóth Imre

Hajnali negyed egykor történt a robbanás, süvítő hang hallatszódott, mikor kijöttem éreztem, hogy gázszivárgás van, a felrobbant házból ömlött kifelé a gáz. Visszaszaladtam a páromért és a gyerekekért, gyorsan kimenekítettem őket, majd a szomszédasszonyért indultam

– emlékezett vissza egy közelben lakó férfi. – Nagy füst volt, a háznak már nem volt oldala sem, a szétrobbant tető a földön égett, mindenki kijött az utcára, a szomszédok egyből hívták a tűzoltókat. Kis idő után meg is érkeztek, majd órákon át oltották a tüzet – mondta.

Jelentős károk keletkeztek a robbanás miatt

Ahogy az a helyszínt látva kiderült, anyagi kár jelentős, erről is kérdeztük a lakókat. 

Levitte az összes cserepet a házról, a bejárati ajtót kiszakította, ablakok törtek be, több millió forint a kár.

– osztotta meg velünk egy szomszéd.

Vasárnap délelőtti ottjártunkkor is tartott még a műszaki mentés, a környező lakóházakban pedig a szomszédság és a közeli utcákban lakók szorgoskodtak. Megtudtuk, a felrobbant családi ház közvetlen szomszédságában lévő házban is olyan károk keletkeztek, amely miatt az ott élőket ki akarták lakoltatni. A gyors segítségnek köszönhetően azonban maradhatnak, hiszen önkéntesek és ismerősök a segítségükre siettek, befóliázták az ablakokat, illetve a tetőt is.

Egy másik szomszédnak azonban teljesen lakhatatlanná vált a háza, ő ideiglenesen a lányához költözött.

Az érintett elmondta, amikor a hatalmas robbanást hallotta, először elképzelni sem tudta, hogy az időjárás okozott valamit, vagy esetleg földrengés van. Kiszaladt otthonából, szétnézett, majd mire érzékelte a padlásán tomboló tüzet, már hallatszottak a szomszédok kiáltásai.

Korábban írtuk:

Gázrobbanás miatt égett ki teljesen egy száz négyzetméteres családi ház Vámospércsen, a Zrínyi utcában – közölte Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága. Mint írják, a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral akadályozták meg a lángok tovább terjedését. A robbanás következtében négy szomszédos lakóház is károsodott, amelyekből összesen tizenhárom lakó hagyta el az otthonát.

A tűzoltók vizsgálták a romokat
A tűzoltók vizsgálták a romokat
Forrás: Tóth Imre

A robbanás következtében a családi ház szinte teljesen megsemmisült. Úgy tudjuk, a tűzoltók kimentették a ház lakóját a romok alól.

Az eset kapcsán megkerestük az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Osztályát, amely közölte, a helyszínről egy idős nőt súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Hatalmas területen szóródtak szét a ház romjai
Hatalmas területen szóródtak szét a ház romjai
Forrás: Tóth Imre
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában