Sziréna

2024.09.02. 11:39

100 kilós bombát kellett hatástalanítani Debrecenben – fotókkal

A rendőrség biztosítja a helyszínt. Egy építési területen került elő a lövedék Debrecenben.

Haon.hu

Bombát találtak Debrecenben – ezt az információt kapta hétfő délelőtt a Hajdú Online. Megkerestük a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik érdeklődésünkre közölték, a debreceni Rugó utcán, egy építési területen találtak egy világháborús lövedéket, a helyszínt a rendőrség biztosítja a tűzszerészek kiérkezéséig. A helyszínen a gépi földmunkát végző cég képviseletében Tóth Zoltán portálunknak elmondta, több mint húsz év alatt több bombát is találtak már építkezéseken, nem ez az első eset. 

A debreceni Rugó utcán találtak bombát egy építkezési területen
A debreceni Rugó utcán találtak bombát egy építkezési területen
Forrás: Molnár Péter

Mint mondta, mindig különlegesnek számít, ha találnak valamit, 

most azonban egy kivételesen nagy bombára bukkantak, a pontos meghatározás a tűzszerészek dolga, azonban úgy tűnik, egy gyújtóbombára akadtak.

Tűzszerészek vizsgálják meg
Tűzszerészek vizsgálják meg 
Forrás: Molnár Péter

Szovjet gyújtóbomba került elő Debrecenben

A Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred részéről Bólyi Bálint törzsőrmester, speciális tűzszerész altiszt válaszolt portálunk megkeresésére. Mint írta, Debrecenben, a Rugó utcai ipari park területen útépítés előkészítése során bukkantak egy feltételezett robbanótestre. 

A helyszínre érkező tűzszerész járőr parancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, szovjet 100 kg-os gyújtóbomba került elő. A robbanótestet a helyszínen hatástalanították, és az eszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítés céljából. 

Az azonosítás és a hatástalanítás idejére összesen 182 főnek kellett elhagynia a helyszín közvetlen környezetét, valamint a rendőrség lezárta környező utcákat is. A művelet befejeztével feloldották a zárást.

Ezt a lövedéket találták Debrecenben
Ezt a lövedéket találták Debrecenben 
Forrás: Molnár Péter

Debrecenben legutóbb a Sámsoni úton találtak egy második világháborús gránátot, akkor száz méteres körzetben kellett kiüríteni a környéket:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában