Helyi közélet

2008.05.02. 18:35

A legjobb felkészítő: a Gábor Dénes Szakközép

<p>Debrecen - A legutóbbi két megmérettetésen a tét 12. évfolyamon a középszintű szakmai érettségi, míg 14. évfolyamon a technikusi vizsga alóli mentesség megszerzése volt.</p>

Az elektronikai képzést folytató Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola a különböző versenyereken elért eredményei alapján színvonalas képzést nyújtó intézménynek mondható. A tanárok – Magyari Tamás, Ráczné Kovács Mária, Seres Lajos, Tóvizi Jenő – munkája eredményeként tanulóik e tanévben is olyan sikeresen szerepeltek, hogy az intézmény ismét elnyerte „A legjobb felkészítő iskola” címet.

A legutóbbi két megmérettetésen a tét 12. évfolyamon a középszintű szakmai érettségi, míg 14. évfolyamon a technikusi vizsga alóli mentesség megszerzése volt. A várakozásoknak megfelelően a versenyen induló negyedikeseik – Petruszka Imre Benjámin, Papp István, Kiss Alex, Szilágyi Zoltán, Bényi Róbert – öröme teljes lett: már csak négy kötelező érettségi tantárgy kihívásának kell eleget tenniük, mert megszerezték a jeles középszintű szakmai érettségit.

A technikusok teljesítménye talán még nagyobb büszkeségre ad okot (lásd a kerestes listát). Ők hatan a komplex technikusi vizsga alól, további négy tanuló az írásbeli és a szóbeli vizsgarészek alól kapott felmentést.

Technikusok: Helyezések az első tíz helyezett között
Bertók Zoltán 2. helyezés
Nagy Gábor 4. helyezés
Papp Zoltán 6. helyezés
Csótó László 7. helyezés
Furó Zsolt Sándor 8. helyezés
Gyarmati Tamás 9. helyezés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában