Helyi közélet

2008.06.04. 06:27

Az aranyhal kívánsága

<p>Az újgazdag horgászik, egyszer csak kapása van, megakasztja, óvatosan a hajó orrához húzza a zsákmányt, amikor meglepve látja, hogy egy aranyhal akadt a horgára. <STRONG>Petneházi Attila jegyzete</STRONG></p>

Kiakasztja a szájából a horgot, hosszasan mustrálgatja, amikor az állat hirtelen így szól hozzá: ha visszadobsz a tóba, teljesítem három kívánságodat.

Az újgazdag (miután látja, hogy ennyi halból nemigen lesz a famíliának hétfogásos, gyertyás vacsora) megkönyörül rajta és egy hanyag mozdulattal visszadobja.

Halk csobbanás, majd az aranyhal kidugja a fejét a vízből és azt kérdezi megmentőjétől: hát a három kívánsággal mi lesz?! Mire a újgazdag: Na jó, rendben van, mondjad gyorsan...

Persze, mindenki találhat a környezetében olyan módos embert, aki úgy lett „kőgazdag”, hogy valójában csak sodródott az eseményekkel (vagy mondjuk úgy: úszott az árral), de maga se gondolta volna, hogy ilyen sokra viszi.

A napjainkra milliárdossá lettek többsége azonban az elmúlt másfél-két évtizedben nagyon is tudatosan építkezett.

Ezek az emberek fanatikusan hajszoltak, űztek egy álmot, amiről talán csak a megvalósulása után derült ki számukra is, hogy anno milyen zseniális ötlet volt.

A „birodalom” építése során biztosan alkalmaztak kisebb-nagyobb stikliket, sőt, akár gyanús jogi csűrcsavarokat, de a cégeik közben mégiscsak családok százainak, ezreinek jelentettek megélhetést.

Mondjuk ki a tutit: lehet, hogy számukra az A-ból a B-pontba eljutni nem mindig az egyenes út volt a legrövidebb, ők mégis odaértek.
 

Hajdú-bihari milliárdosok
A toplista legelõkelõbb (30.) helyén megyénkbõl Szima Gábort találjuk, akit a közvélemény leginkább a Loki labdarúgócsapatának többségi tulajdonosaként ismer. A vállalkozó vagyonát 12 milliárd forintra becsülik. — Klubtulajdonos, vendéglátós, agrárvállalkozó; hat hajdú-bihari üzletember neve köszön vissza abból a kiadványból, amit „A 100 leggazdagabb” címmel a Napi gazdaság állított össze. A vállalkozóról azt érdemes tudni, hogy a szerencsejáték-iparban jelentõs érdekeltségei vannak, sõt újabban a szállodaipar felé is kacsintgat. Olvassa el kik vannak még a toplistán és hogyan jutottak mesés vagyonhoz!

  • Hajdú-bihari milliárdosok: kik õk?
  • A tíz leggazdagabb magyar
  • Milliárdosok Hajdú-Biharban
  • TOP100-as lista: az adóbevallások alapján
  • Hajdú-Bihari TOP 100 kiadvány  Video
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában