Helyi közélet

2008.10.17. 13:02

Ismét világlegenda a Főnixben

<p>Debrecen – Az egyetemes rocktörténet egyik legeredetibb hangzású és egyik legismertebb zenekara, a Jethro Tull újra hazánkban koncertezik – a fővárosi előadást megelőzően, november 3-án a debreceni Főnix Csarnokban.</p>

Az együttes az idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Ezen alkalomból lépnek fel ismét nálunk. A koncerteken válogatást hallhatunk a 40 év legszebb és legsikeresebb dalaiból.
Kevés olyan előadó van, aki annyira egyedi és különleges színt képvisel a rock műfajában, mint Ian Anderson és társulata – ismerteti a szervezők közleménye. Zenei világukat a rock, a dzsessz, a kelta és az angol népzene zseniális ötvözésével alakították ki.

A zenekar vezetője Ian Anderson. Markáns egyéniség, kiváló énekes, virtuóz fuvolás, rendkívül tehetséges showman, a fuvola mellett akusztikus gitáron, billentyűs hangszereken, hegedűn és szaxofonon is játszik. A zenekar szinte valamennyi számának ő a zeneszerzője, szövegírója és hangszerelője is.
A Jethro Tull alapítói – akik addig több, sikertelen helyi együttesben is szerencsét próbáltak – 1968 elején a London északi részén fekvő Lutonban gyűltek össze először.

Az éhező, nyomorúságban élő fiatalokat a blues szeretete, a különböző zenei stílusok tisztelete és ismerete hozta össze. Kitartásuknak köszönhetően lassanként megnyerték maguknak egyes dél-angliai szórakozóhelyek és klubok kicsi, de lelkes helyi közönségét…
A nyilvánvalóan nem tömeges kereskedelmi fogyasztásra szánt Jethro Tull mára 30 albummal és több mint 50 milliónyi eladott lemezzel büszkélkedhet.

INFO
Jegyek kaphatók: Kölcsey Központ, Főnix Csarnok, Apolló mozi, Tourinform, Interticket (www.interticket.hu). Jegyárak: 6990 Ft, 9990 Ft, 10990 Ft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában