Helyi közélet

2013.05.24. 12:03

Fontana-éremeső a Világkupán

Kitűnően szerepeltek a Fontana SE kick-bokszolói a Szegeden megrendezett 19. Világkupán: két arany-, nyolc ezüst- és hat bronzérmet szereztek a debreceni harcosok.

Kitűnően szerepeltek a Fontana SE kick-bokszolói a Szegeden megrendezett 19. Világkupán: két arany-, nyolc ezüst- és hat bronzérmet szereztek a debreceni harcosok.

Világbajnoki erősségű mezőny gyűlt össze a Tisza-parti városban, 24 ország 870 versenyzője lépett ringbe, tatamira.

A magyarok 300 sportolót küldtek harcba, a Fontana fighterei az összetett pontversenyben a legjobb hazai csapatok között végeztek. A debreceni gárda begyűjtötte a világszövetség szakmai igazgatója, Boriszlav Pelevics és a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, a MOB alelnöke, dr. Leyrer Richárd elismerését, gratulációját is. A remek debreceniek közül is kiemelkedett a jövő nehézsúlyú K-1-menőjeként számon tartott Szima László, a majd’ két méter magas 17 éves fighter három stílusban is döntőt vívott, egy arany- és két ezüstéremmel zárta a Világkupát.

Pedig nem volt könnyű a dobogó közelébe kerülni, a volt szovjet utódállamok közül az oroszok és a fehéroroszok 100-100 fős, több Európa- és világbajnokot felvonultató csapattal érkeztek. Ennek megfelelően bíráik is túlsúlyban voltak, így a hazai pálya csak annyit jelentett a magyarok számára, hogy Szegeden rendezték a versenyt…

Ennek a debreceni Balogh Dávid volt az egyik kárvallottja, aki hatalmas mérkőzést vívott az orosz vb-győztes ellen, ám egy ponttal alulmaradt. A rutinos Sándor Kornél is kitett magáért, két szabályrendszerben is szerzett medált, de jár a dicséret a csapat ifjú versenyzőinek is.

- Nagyon büszke vagyok a csapatra, s ez még nem is a csúcsforma, azt a világversenyekre tartogatjuk – mondta Katona Attila, a Fontana SE vezetőedzője, a magyar full-contact válogatott szövetségi kapitánya. – A bíráskodásban akár kivetnivalót is találhatnék, de nem teszem, magabiztosabban kell győzni, egy tévesnek vélt ítélet csak még több munkára sarkallja az igazi sportembereket. Márpedig a Fontana versenyzői ilyenek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában