2013.07.03. 07:37
Megkérdeztük: Ön szokott-e befőzni?
Vecsey Andrea elmondása szerint szezonális gyümölcsökből – mint meggy, eper, barack – megéri befőzni. – A befőzések során tartósítószert nem használok, befőttek mellett szörpöket és lekvárokat is készítek – tette hozzá.
Vecsey Andrea elmondása szerint szezonális gyümölcsökből – mint meggy, eper, barack – megéri befőzni. – A befőzések során tartósítószert nem használok, befőttek mellett szörpöket és lekvárokat is készítek – tette hozzá.
– A családnak készítek lekvárokat, valamint meggy- és cseresznyebefőtteket, az ennek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat mikepércsi kertünkből szerzem be – hallhattuk Szabó Katalintól.
– Ma már helyhiány miatt nem, de régebben nagyon sokat és sokfélét főztem be – osztotta meg velünk Barczáné Varga Julianna.
– A lányaimmal épp hétfőn készítettünk lekvárt az udvarunkon megtermelt málnából és szederből. Savanyúságot inkább a nagymama készít – nyilatkozott Horváthné Nagy Ildikó.
– Savanyúságot, meggy- és szilvabefőtteket is főzök be, saját és megvásárolt zöldségekből és gyümölcsökből egyaránt – mondta el Hosszú Józsefné.
Pacz Margit korábban főzött lekvárokat, befőtteket, azonban ezek tárolása ma már maximálisan visszafogja a befőzésben.
HBN