Helyi közélet

2013.07.03. 07:37

Megkérdeztük: Ön szokott-e befőzni?

Vecsey Andrea elmondása szerint szezonális gyümölcsökből – mint meggy, eper, barack – megéri befőzni. – A befőzések során tartósítószert nem használok, befőttek mellett szörpöket és lekvárokat is készítek – tette hozzá.

Vecsey Andrea elmondása szerint szezonális gyümölcsökből – mint meggy, eper, barack – megéri befőzni. – A befőzések során tartósítószert nem használok, befőttek mellett szörpöket és lekvárokat is készítek – tette hozzá.

– A családnak készítek lekvárokat, valamint meggy- és cseresznyebefőtteket, az ennek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat mikepércsi kertünkből szerzem be – hallhattuk Szabó Katalintól.

– Ma már helyhiány miatt nem, de régebben nagyon sokat és sokfélét főztem be – osztotta meg velünk Barczáné Varga Julianna.

– A lányaimmal épp hétfőn készítettünk lekvárt az udvarunkon megtermelt málnából és szederből. Savanyúságot inkább a nagymama készít – nyilatkozott Horváthné Nagy Ildikó.

– Savanyúságot, meggy- és szilvabefőtteket is főzök be, saját és megvásárolt zöldségekből és gyümölcsökből egyaránt – mondta el Hosszú Józsefné.

Pacz Margit korábban főzött lekvárokat, befőtteket, azonban ezek tárolása ma már maximálisan visszafogja a befőzésben.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában