Helyi közélet

2013.08.02. 16:34

Jó volt balmazújvárosinak lenni!

Balmazújváros - Nem mindennapi osztálytalálkozóra került sor Balmazújvárosban nemrég.

Balmazújváros - Nem mindennapi osztálytalálkozóra került sor Balmazújvárosban nemrég. A Balmazújvárosi Polgári Iskola 1943-ban végzett tanulói 70-éves osztálytalálkozót tartottak a Bimbó közi Általános Iskolában.

- 1943-ban 28-an végeztünk a Polgári Iskolában. A 28 főből 13-an sajnos már meghaltak. Egy osztálytársunkról - Számadó Erzsébetről - nem tudunk semmit. 14-en vagyunk életben. Életkorunk 84 és 90 év közötti. A 28 végzős diákból 7-en voltunk jelen, s már a korábbi években csatlakozott hozzák Dobi Ferenc, aki a második osztály elvégzése után kimaradt az osztályunkból - mesél Tar József.

Az 1948-ig működő Polgári Iskola Balmazújváros legmagasabb szintű oktatási intézménye volt. A végzett növendékek a munkában való elhelyezkedés szempontjából szerencsésebb helyzetben voltak, mint egy ma érettségiző fiatal. A végzős növendékek közül többen pedagógusok lettek, volt aki gyógyszerésznek tanult, voltak akik a katonatiszti pályát választották. Mindenki jól megállta e helyét az életben. A találkozóra a Bimbó közi Általános Iskolában gyülekeztünk reggel 9 órakor.

- Molnárné Kiss Mária igazgatóhelyettes nagy szeretettel fogadott bennünket. 9-től 12 óráig számba vettük az eltelt 70-év történéseit, s nagyon megörültünk a találkozásnak.

- 12 órakor a Kerekes Panzióba sétáltunk át, ahol a Vadászteremben négyszer négyszemélyes, gazdagon megrakott " Kerekes tál " fogadott bennünket a szépen .megterített asztalon. Lajterné Kerekes Erzsébet - a Kerekes Panzió vezetője igazi " háziasszonyként " fogadta az öregdiákokat. Az ebéd mellett beszélgettünk gyermekeinkről, unokáinkról. Felejthetetlen volt a közös ebédünk. Nagy örömünkre a Balmaz TV is megörökítette a találkozót. Olyan volt ez a nap, mint amikor a messzire ment gyermek megy haza az édesanyjához. Ahogyan az anya öleli a keblére a régen elment gyermekét, úgy ölelt a keblére bennünket szeretett szülővárosunk Balmazújváros, jó volt július 6-án balmazújvárosinak lenni. Köszönetet mondunk mindenkinek, akik segítették a találkozó megrendezését!

HBN


A 70-éves találkozón részt vett 8 iskolatárs: Czifra Sándor, Csiha Imre, Juhász János. Tar József, Dobi Ferenc, Hüse Istvánné - Varga Erzsébet, Hüse Sándorné Vig Ilona, Kunkli Péterné Vincze Irén.

Családtagként részt vettek a találkozón: Csiha Imréné, Dobi Ferencné, Tar Józsefné és Hüse Istvánné unokája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában