2013.11.15. 14:18
Patinás múlt, innovatív jövő
Debrecen - Kutatási programokról és eredményekről számoltak be az ünnepi konferencián.
Debrecen - Kutatási programokról és eredményekről számoltak be az ünnepi konferencián.
Innovációról, uniós kutatási projektekben elért eredményekről, gyógyító élelmiszerekről is szó esett a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának (AGTC) pénteki nemzetközi tudományos konferenciáján, melyet a debreceni agrár felsőoktatás alapításának 145. évfordulója alkalmából – egy eseménysorozat részeként – rendeztek.
Az alapítók az egész Kárpát-medence érdekében cselekedtek, építettek a Református Kollégium természettudományos képzésére; s a kezdeti 46 fős első évfolyamos létszám mostanra megszázszorozódott – idézte fel prof. dr. Nagy János centrumelnök. Kiemelte a Debreceni Egyetembe integrált intézmények közötti példás együttműködés fontosságát a tudományos kutatásokban, a következő hét év fő irányvonalának az innnovációt jelölve meg. Beszélt arról, hogy az AGTC egyik legjelentősebb kutatási területének, az egészséges élelmiszerek előállításának alapfeltétele a teljes folyamat (vetőmagtól a boltok polcáig) nyomon követése.
Előadást tartott prof. Peter John Gregory, a DE díszdoktora, az East Malling Research (Egyesült Királyság, UK) professzora is, aki a konferencia díszvendége volt.
- HBN -