Helyi közélet

2014.01.31. 14:22

Nyomok a hóban

Hajdú - Bihar - A lakosság jelzésre a rendőrök elfogták az orvvadászattal gyanúsítható konyári férfit.

Hajdú - Bihar - A lakosság jelzésre a rendőrök elfogták az orvvadászattal gyanúsítható konyári férfit.

A konyári körzeti megbízottat hívta telefonon 2014. január 30-án 15 óra 30 perc körüli időben egy helyi lakos, mert a Konyár és Hajdúbagos közötti mellékúton egy gyanús férfit látott sétálni.

A körzeti megbízottak, egy polgárőrrel és egy mezőőrrel közösen a helyszínre mentek, ahol a terület átvizsgálása során a szőlőskert irányába a hóban lábnyomokat találtak. Az egyenruhások az erdőben egy tucat fémdrótból készült hurkot is felfedeztek, amelyek orvvadászat elkövetéséhez használhatók.

A rendőrök a nyomokat egy közeli házig követték, ahol egy 63 éves férfival szemben intézkedtek, aki a csapdákkal kapcsolatban ellentmondásos válaszokat adott.

A járőrök a konyári lakost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki T. Áront, aki beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a hurkokkal nyulakat és őzeket akart elejteni.

Ellene a Derecskei Rendőrőrs orrvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában