Helyi közélet

2014.06.18. 15:24

Derékba vágták a tujákat

Debrecen - Zavarja, vagy sem az autóból való kilátást egy díszfasor?

Debrecen - Zavarja, vagy sem az autóból való kilátást egy díszfasor?Igazi kertes házas övezet a kerekestelepi Lázár utca. Az aszfalt út és a házak kerítése közötti kis előkertekben többnyire gondosan elültetett dísznövények, virágok, gyümölcsfák nőnek. Korántsem ilyen takaros, rendezett az ottani 26. és 28. szám alatt élők kapcsolata. A régóta feszült viszony januárban éleződött ki.

A 28. szám lakója, Arany Lászlóné elmondása szerint, szomszédaik akkor azt jelezték az önkormányzatnak, hogy veszélyes az ő házuk utcai kerítése előtt húzódó, nagyjából egy méter hatvan centi magas tujasor. Amikor autóval kiállnak az udvarukról a növények miatt nem látják be rendesen az utcát. Ezért azt kérték, hogy a növényeket vágják le.

Amikor a polgármesteri hivatal illetékese elment a helyszínre - Aranyné szerint - megállapította, hogy legfeljebb a 26. felé eső legszélső tuja problémás, a többi nem, szépen karbantartottak.

Hidegzuhany

Nem sokkal ezután megjelent a Dehusz öt narancssárga mellényes közmunkása a helyszínen, akik egy olyan önkormányzati határozattal érkeztek, mely szerint a hivatal megrendelte tőlük a közterületen található öt darab tuja ötven centisre nyírását. Hiába minden tiltakozás, felbőgött a motoros fűrész és az egész sor tuját derékban elvágták.

(A teljes történet a Naplóban lesz olvasható.)

HBN-OCs


Frissítés:

Veszélyes volt a tujasor!?

Debrecen - Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, a Lázár utca 28. szám előtt, egy közterületen található előkertben derékban levágtak egy tujafasort. Az ott lakók sajnálják az általuk ültetett, gondozott növényeket.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában