Helyi közélet

2014.08.05. 12:42

Nevében is „honvéd” lett a középiskola

Debrecen - Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium – ezt a nevet viseli 2014. augusztus 1-jétől a debreceni honvéd középiskola.

Debrecen - Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium – ezt a nevet viseli 2014. augusztus 1-jétől a debreceni honvéd középiskola.

Az 1990 óta Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégiumként működő intézmény tavaly szeptembertől a Honvédelmi Minisztérium háttérintézményeként az ország egyetlen katonai középiskolája. Mostantól nevében is hordozza a katonai jelleget.

– Büszke vagyok arra, hogy most már az iskolánk neve is arra utal: ez nem egy átlagos középiskola, nálunk a közismereti tárgyak oktatása mellett a katonai napirend határozza meg a diákok mindennapjait. Kratochvil Károly művelt, fegyelmezett, jó szervezőkészségű katona és kitűnő parancsnok volt. 1921-től a debreceni vegyesdandár és katonai körlet parancsnokaként szolgált városunkban altábornagyként. Számunkra és növendékeink számára is példaértékű katonai pályafutása, közéleti tevékenysége, civil szervezetekben végzett munkája – mondta el Berkecz Gábor igazgató.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában