Helyi közélet

2014.12.19. 13:36

Vezetékesről váltanak netes telefonálásra

Debrecen - A vezetékes telefonvonalak száma a januári 1,6 millióról 1,4 millióra csökkent.

Debrecen - A vezetékes telefonvonalak száma a januári 1,6 millióról 1,4 millióra csökkent.Míg 2014 januárja és októbere között több mint 200 ezerrel csökkent a vezetékes telefonvonalak száma Magyarországon, addig a VoIP-csatornák száma közel ennyivel növekedett ugyanebben az időszakban.

Nagy különbség

Így a két technológia közti különbség tíz hónap alatt több mint egymillióról mintegy 650 ezerre csökkent. Az üzleti szférában egyelőre még nagyobb a különbség, de itt is hasonló trend tapasztalható. A jelentősen olcsóbb beszélgetésre lehetőséget adó VoIP-hálózatokkal szemben a vezetékes telefonok egyelőre azért tudnak nagy számban fennmaradni, mert internetcsomaggal együtt rendelés esetén rendkívül alacsony áron lehet hozzájuk jutni – mutat rá az internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portál. A vezetékes telefonvonalak száma a januári 1,666 millióról októberre 1,444 millióra csökkent, miközben ugyanezen időszak alatt az IP-alapú hangcsatornáké 607 ezerről 790 ezerre nőtt, derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adataiból.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában