Helyi közélet

2015.03.25. 19:41

„Micsoda? Graffaló? Az meg mi a kánya?”

Debrecen - Julia Donaldson versét és Janót is mindenki a szívébe zárta a pénteki versenyen.

Debrecen - Julia Donaldson versét és Janót is mindenki a szívébe zárta a pénteki versenyen.Magabiztos léptekkel érkezett a színpad közepére Menyhért János, aki a mikrofont megragadva azonnal csendet „varázsolt” a gyerekzsivajtól hangos színházteremben a Csapókerti Közösségi Házban. Hangja kedves, kiejtése, hangsúlyozása szinte hibátlan, előadása egyenesen pazar, nemcsak elmondta Julia Donaldson Graffaló című versét – amiből a cikk címében is idéztünk –, de gazdag mimikájával, hangjának elváltoztatásával el is játszotta. Nem csoda, ha a közönség és a zsűri is rögtön a szívébe zárta a nevelőszülőkkel élő 10 éves kisfiút.

– Már kétévesen produkálta magát, verselt, énekelt ezért is gondoltuk, hogy a Pódium Gyermekszínház tagjaként tovább fejlesztheti képességeit. Ott folyamatosan tanulnak, Janó pedig nagyon szerencsés, sokszor egy hosszú verset félig megjegyez első hallás után – mesélte anyukája Harangi Istvánné Éva. – Graffalót anyával választottuk, mert ő nagyon szereti és nekem is tetszett mert vicces – vette át a szót Janó, aki jelenleg a Karácsony Sándor Általános Iskola nebulója, álmaiban azonban már Debrecentől rég messze jár.

Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? – kérdeztük.

– Színész – válaszolta nagy magabiztossággal, később pedig „megsúgta” ő bizony Hollywoodban képzeli el jövőjét, ahol kedvence, Selena Gomez is él. Janótól nem áll távol a versek, mesék írása, az éneklés sem, de nagyon szereti a hétköznapi dolgokat is. – Szeretek labdázni, focizni az udvaron, Anikóval meg a testvéreimmel, hárman vagyunk vér szerint testvérek – mesélte Janó, anyukájától pedig megtudtuk, összesen öt gyermeket nevel, de a szomszédos ikerházban élőkkel együtt tizenegy nevelt gyerek zsivaja tölti meg a kertet.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában