Helyi közélet

2015.09.16. 18:01

A Bartók Terem állapota már nem volt méltó a zenekarhoz és az énekesekhez

Debrecen – Kodály Kórus, Kodály Filharmónia: új helyre költözik az új évad.

Debrecen – Kodály Kórus, Kodály Filharmónia: új helyre költözik az új évad.

- A Kodály Filharmonikusok muzsikusai és a Kodály Kórus énekesei új helyszínen, a Kölcsey Központban várják a zenekedvelő közönséget. Nagyon fontos a hallgatósággal kialakított interaktív együttműködés, erre lehetőség lesz, hiszen ki tudunk alakítani majd egy lépcsőzetes nézőteret – mondta Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia igazgatója-művészeti vezetője a két együttes évadnyitó társulati ülésén, szerdán.

A Győztesek évada névre keresztelt szezon különlegessége, hogy rangos versenyeket megnyert szólisták és karmesterek is közreműködnek majd a koncerteken; mindemellett korok, stílusok és műfajok tekintetében is változatosságot ígér. – Jövőre – Gulyás György, az alapító tiszteletére – egy mintegy 50 millió forintos Bartók-kórusversenyt rendezünk – mondta az évadnyitón Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere. Hozzátette: bízik benne, hogy az új helyszín nem elvesz, hanem hozzáad a filharmonikusok és a kórus értékéhez, valamint minden területen törekednek arra, hogy biztosítsák mindazokat a feltételeket, amelyekkel segítik a két együttes munkáját.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában