2015.10.27. 12:19
A nap receptje: Rakott karfiol
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha nincs időnk főzőcskézni, érdemes előhúzni a tarsolyból ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető receptet.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha nincs időnk főzőcskézni, érdemes előhúzni a tarsolyból ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető receptet.
Recept - Rakott karfiol
Hozzávalók:
Elkészítés:
A rizst leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A húst forró zsiradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük. Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön. A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a karfiol tetejére. Tálalás előtt fel lehet melegíteni.