Helyi közélet

2016.09.22. 13:33

Műalkotások kalapács alatt

Debrecen - A műtárgy örök érték! – vallja a Villás házaspár közel három évtizede.

Debrecen - A műtárgy örök érték! – vallja a Villás házaspár közel három évtizede.

A Villás Galéria 1999 februárjában nyitotta meg kapuit a vásárlóközönség előtt. Az első árverést áprilisban tartották, nagy sikerrel. Az eltelt tizenhét év alatt az összes vidéki aukciósház közül a Villás Galéria maradt egyedül talpon, s immár elérkezett az ötvenkettedik festmény és műtárgyárveréséhez – hallhattuk a szerdán rendezett sajtótájékoztatón Villásné Bagdi Ilonától, aki az aukciót vezeti.

Több száz műalkotás közül

Minden árverést hónapokig tartó előkészítő munka előz meg, mely során több száz tételből választják ki az arra méltó műtárgyakat.

Az Őszi Festmény és Műtárgyárverést október 1-jén tartják, 15 órától. Összesen 176 tétel kerül kalapács alá, 103 festmény és 73 műtárgy, a kikiáltási ár összértéke pedig meghaladja a huszonhatmillió forintot. A kínálatban neves magyar festők alkotásai, ezüst tárgyak, Fischer- és Zsolnay porcelánok, antik bútorok, szobrok és egyéb dísztárgyak találhatók. Az aukciót többek között olyan alkotók nevei fémjelzik, mint Boromissza Tibor, Molnár József, Mednyánszky László, Szőnyi István, Gáborjáni Szabó Kálmán és Holló László.

Az előrejelzések alapján óriási az érdeklődés, szeptember 22-től naponta megtekinthető a kiállítás. Interneten a www.villasgaleria.hu címen tehetünk virtuális látogatást a főként 19. század végéről származó festmények és egyéb műtárgyak között.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában