Helyi közélet

2016.10.11. 13:18

A remény dalaival segítenek: ingyenes gálaműsor a Nagytemplomban

Debrecen - Pénteken ingyenes előadáson vehetünk részt két világszervezet együttműködésének köszönhetően.

Debrecen - Pénteken ingyenes előadáson vehetünk részt két világszervezet együttműködésének köszönhetően.

A Panoráma Világklub Hajdú-Bihari Megyei Társklubja és a Dorcas Aid Hungary Közhasznú Alapítvány Határtalan jótékonyság címmel gálaműsorra invitálja az érdeklődőket október 14-én pénteken 17 órai kezdettel a Református Nagytemplomba.

A programban az 1739-ben alapított Debreceni Református Kollégium Kántusának műsora mellett szerepel Dávid Viktória gospelénekes és a Debreceni SzínpadVilág Tanoda gyermek együttese. A barokk és népzene párhuzamait Bárdosi Ildikó és Jäger Éva (ének), Molnár Miklós (népi hegedű) és Tokodi Gábor (barokk lant) mutatja be. A Panoráma Világklub Karitatív Békedíját adják át Dirk Jan Grootnak, a Dorcas Aid alapítójának. Bemutatják a „Hozzá közel – A remény dala” című videoklipet. A gála célja a nehéz sorban élő gyermekek helyzetének javítása és a béke üzenetének nemzetközi népszerűsítése érdekében tevékenykedő személyek munkájának elismerése.

Békedíj az alapítónak

Vojtkó Ferenc a Hajdú-Bihar Megyei Panoráma Világklub elnöke elmondta, hogy a klub civil szerveződés, s a teljes magyar diaszpórát lefedi. Az egyesület 2003 óta ápolja az emigrációban élő vagy onnan hazatelepült, valamint a Kárpát-medencei magyarokkal a kapcsolatot.

– A Dorcas alapítójáról, Dirk Jan Grootról azt érdemes tudni – tette hozzá -, hogy 1956-ban tizenévesként egy templomi hirdetés során egy menekült bácsitól hallott a magyarországi forradalmi eseményekről. Ekkor fogadta meg, hogy ő ezt az országot segíteni fogja. Fiatal apaként 1980-ban harmadmagával emberi jogi szervezetként jegyeztette be az alapítványt, amely segélyprogramokat működtet világszerte. A Magyarországi Dorcas Segélyszervezetet 1990-ben debreceni székhellyel alapította.

A gálaest adománybevételét a Dorcas Aid-Hungary családsegítő programjának ajánlják fel.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában