Helyi közélet

2016.12.17. 12:25

Mosószer, tisztítószer kevesebb érkezett

Debrecen - Már egy kisebb irodányi padlót megtöltöttek a két családnak küldött adományok!

Debrecen - Már egy kisebb irodányi padlót megtöltöttek a két családnak küldött adományok!

Öröm fogadni azt a sok olvasót, akik nem egészen egy hét alatt rengeteg hasznos holmit és tartós élelmiszert hoztak a Naplóhoz, amit a jövő héten adunk át a családoknak. A dobozokba, táskákba az élelmiszer mellett legtöbben ruhaneműt, lábbelit, játékokat, édességet csomagoltak. Számos értesítést kaptunk telefonon vagy e-mailben arról, hogy pénzt küldtek a családoknak. Mivel az édesanyákkal rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, annyit máris mondhatunk, hogy végtelenül hálásak mindazoknak, akik hozzájárultak az idei bőségesebb karácsonyukhoz, és megkönnyítik a tél hátra lévő hónapjait. Az utalásokból ugyanis sikerül megfelelő mennyiségű tüzelőt vásárolni. Sápon a gyerekek napközis ebédjét is több hónapra előre rendezi Mező Csilla, és még jut valamennyi a kártyás villanyóra feltöltésére is.

December 10-én jelent meg a cikkünk a hadjú-bihari Sápon élő Mező Csilla és Tokai Gyula házaspárról, illetve gyermekeikről. Kislányuk, Niki fél tüdővel, műanyag merevítőben él, hogy ne romoljon tovább a gerince állapota. A kitűnő tanuló kislány testvére, Ádám jól van, bár édesanyját aggasztja, hogy túl gyakran ered el az orra vére, és még nem sikerült kideríteni az okát.

Újirázon négy egészséges gyermeket nevel igen szerény körülmények között Gáll József és felesége, Győrfi Ilona – írtuk a december 12-i Naplóban. A gyerekek nagy álma egy tablet. Édesanyjuk azonban legutóbb annyit mondott: mosószernek, tisztító, és tisztálkodó szereknek is igazán örülnénk. Ezt a sápi anyukától is hallottuk. Azért írjuk le újra, mert edényekből, ágyneműből, törölközőből és tartós élelmiszerből jóval több érkezett, mint mosó- és tisztítószerből.

Aki pénzzel segítené őket, küldje a számlájukra: Mező Csilla nevére a 11773023-00045410, Győrfi Ibolya nevére a 61200357-16006940 számra. Kérjük, erről értesítsék a családokkal kapcsolatot tartó újságírót, Szabó Katalint a [email protected] címen vagy sms-ben a 06-209-662-446-os telefonszámon. Az adományok átadásáról a Napló december 23-i és 24-i számában olvashatnak bővebben.

HBN–Sz.K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában