Helyi közélet

2017.01.20. 19:27

A nap receptje: gyömbéres-mézes sütőtökkrémleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy igazi téli klasszikus, némi csavarral.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy igazi téli klasszikus, némi csavarral.

Hozzávalók:

1,5 kg sütőtök, 0,5 dl ét­olaj, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gyömbér, 5-6 evőkanál méz, 10 dkg hántolt tökmag, 2 dl tejszín, só, ¼ szerecsendió

Elkészítés:

A sütőtököt negyedeljük, kimagozzuk, tepsibe rakjuk, majd megkenjük mézzel. 180 fokon puhára sütjük, eközben a méz megkaramellizálódik. Félretesszük hűlni, közben a vöröshagymát karikákra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Rátesszük a héjától megszabadított tököt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a tejszínt, és ráreszeljük a megtisztított gyömbért, valamint a szerecsen­diót. Amikor felfőtt, levesszük a tűzről és leturmixoljuk. Pirított tökmaggal tálaljuk.

- Takács Viktor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában