Helyi közélet

2017.01.13. 19:33

A nap receptje: zserbó, ahogy mindenki szereti

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy desszert, ami egyetlen családi ebédről sem hiányozhat!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy desszert, ami egyetlen családi ebédről sem hiányozhat!

Hozzávalók:

70 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 40 dkg margarin, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, pár csipetnyi sütőpor, egy csipet só, 24 dkg darált dió vagy mák, 24 dkg cukor, 40 dkg lekvár, csokimáz, tojás a kenéshez.

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást és a sütőport. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket tepsi méretű lapokra nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, cukorral elkevert darált dióval megszórjuk, majd ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanezt a műveletet folytatjuk.

A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd pihenni hagyjuk 1/4 órát, végül megkenjük a fehérjével is, és újabb 1/4–1/2 órát pihentetjük. Végül villával egyenletesen szurkáljuk meg a tetejét.

30 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben megsül.

- Béres Bertalanné -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában