2017.01.13. 19:33
A nap receptje: zserbó, ahogy mindenki szereti
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy desszert, ami egyetlen családi ebédről sem hiányozhat!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy desszert, ami egyetlen családi ebédről sem hiányozhat!
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 40 dkg margarin, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, pár csipetnyi sütőpor, egy csipet só, 24 dkg darált dió vagy mák, 24 dkg cukor, 40 dkg lekvár, csokimáz, tojás a kenéshez.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást és a sütőport. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket tepsi méretű lapokra nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, cukorral elkevert darált dióval megszórjuk, majd ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanezt a műveletet folytatjuk.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd pihenni hagyjuk 1/4 órát, végül megkenjük a fehérjével is, és újabb 1/4–1/2 órát pihentetjük. Végül villával egyenletesen szurkáljuk meg a tetejét.
30 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben megsül.
- Béres Bertalanné -