2017.02.25. 20:21
A nap receptje: tűzdelt fácánmell gesztenyemártással
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ha nincs még ötlete a vasárnapi ebédhez, most adunk egy tippet.
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ha nincs még ötlete a vasárnapi ebédhez, most adunk egy tippet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gondosan megtisztított, kicsontozott fácánmelleket sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, majd vékonyra szeletelt szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Forró olajon elősütjük, kevés vizet öntünk alá és sütőbe tesszük, alkalmanként sütőlevével meglocsolva szép pirosra sütjük. A megfőzött gesztenye belsejét kikaparjuk, átpasszírozzuk. A vajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta a gesztenyét. Ízesítjük reszelt narancs és citrom héjával, levével, mustárral, parányi sóval, borssal, konyakkal. Tejszínnel felöntjük, összeforraljuk. Sűrítésként kevés hideg vízzel elkevert kukoricakeményítőt alkalmazunk.
- Szegedi Ildikó, Hosszúpályi -