Helyi közélet

2017.03.09. 12:32

A nap receptje: csirkés rizssaláta

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amikor kész, érdemes kicsit bedobni a hűtőbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amikor kész, érdemes kicsit bedobni a hűtőbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 doboz ananászbefőtt
  • 12 dkg majonéz
  • 3 dl joghurt
  • margarin
  • citromlé
  • csipetnyi cukor
  • bors
  • Elkészítés:

    A rizst és a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet kis darabokra vágjuk, és kevés margarinon megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az ananászt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A majonézt összekeverjük a joghurttal, kevés befőttlével, pici citromlével, sóval, csipet cukorral. A saláta hozzávalóit összekeverjük, és legalább 1-2 óráig hűtőben érleljük.

    - Juhászné Hibján Ildikó, Nyíregyháza -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában