Helyi közélet

2017.03.06. 09:54

A nap receptje: csülkös pogácsa

Debrecen, Ebes, Miskolc, Nyíregyháza - Ezzel az apró ötlettel most ön is feldobhatja a hagyományos pogácsareceptet.

Debrecen, Ebes, Miskolc, Nyíregyháza - Ezzel az apró ötlettel most ön is feldobhatja a hagyományos pogácsareceptet.

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk. só
  • 1 ek. őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 25 dkg főtt, füstölt csülök
  • tojásfehérje a tetejére
  • Elkészítés:

    A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk. Megsózzuk, borsozzuk, a fokhagymával ízesítjük, majd a juhtúrót, tejfölt és a tojássárgáját is beledolgozzuk, majd a füstölt, főtt csülköt apróra vágjuk és a tésztába dolgozzuk. Meleg helyen duplára kelesztjük, lisztezett nyújtódeszkán 2–3 centiméter vastagra nyújtjuk. Még szaggatás után kelesztjük és forró sütőben sütjük. A tetejét bevagdossuk és megkenjük a felvert tojásfehérjével.

    - Balogh Béláné, Ebes -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában