2017.03.06. 09:54
A nap receptje: csülkös pogácsa
Debrecen, Ebes, Miskolc, Nyíregyháza - Ezzel az apró ötlettel most ön is feldobhatja a hagyományos pogácsareceptet.
Debrecen, Ebes, Miskolc, Nyíregyháza - Ezzel az apró ötlettel most ön is feldobhatja a hagyományos pogácsareceptet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk. Megsózzuk, borsozzuk, a fokhagymával ízesítjük, majd a juhtúrót, tejfölt és a tojássárgáját is beledolgozzuk, majd a füstölt, főtt csülköt apróra vágjuk és a tésztába dolgozzuk. Meleg helyen duplára kelesztjük, lisztezett nyújtódeszkán 2–3 centiméter vastagra nyújtjuk. Még szaggatás után kelesztjük és forró sütőben sütjük. A tetejét bevagdossuk és megkenjük a felvert tojásfehérjével.
- Balogh Béláné, Ebes -