2017.03.23. 12:58
A nap receptje: göngyölt hús
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Vaja - Sertéscombból készült, baconbe öltöztetett főétel haladóknak.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Vaja - Sertéscombból készült, baconbe öltöztetett főétel haladóknak.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A lekapargatott, megmosott sárgarépát lereszeljük. A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, megtörölt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, sárgarépával és póréhagymával megrakjuk, majd feltekerjük. Mindegyiket 1-1 szelet baconnel körbetekerjük, és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Serpenyőben kevés olajat felhevítünk, és a tekercseket 10 perc alatt körös-körül megpirítjuk. A vörösborral, 1 dl vízzel és borecettel felöntjük, majd hozzáadjuk a borókabogyót és a babérlevelet. Fedő alatt közepes hőfokon kb. 20 percig pároljuk. A tejföllel csomómentesen elkevert keményítővel behabarjuk, felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
- Szaniszló Lászlóné, Vaja -