2017.03.10. 12:05
A nap receptje: gyümölcsös halsaláta
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nagyszerű ebéd lehet, de kis adagban uzsonnára is tökéletes.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nagyszerű ebéd lehet, de kis adagban uzsonnára is tökéletes.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A halfilét tejjel elkevert vízben kiolvasztjuk, kisebb darabokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel fűszerezett vizet forralunk, majd a haldarabokat rövid idő alatt puhára főzzük, és a főzőlében hagyjuk őket kihűlni. A zellert vékony hasábokra vágjuk és sós vízben kb. három percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Az ananászról leöntjük a levét és 1 decit összekeverünk majonézzel, tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral és curryvel. Hozzákeverjük az ananászszeleteket, a meghámozott, feldarabolt gyümölcsöket, a zellert, majd igen óvatosan a halat, és hűtőben érleljük.
- Szabó Lajos, Nyíregyháza -