2017.03.18. 15:05
A nap receptje: pontyhalászlé
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sallangmentes instrukciók az egyik legnépszerűbb hazai ételhez.
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sallangmentes instrukciók az egyik legnépszerűbb hazai ételhez.
Hozzávalók:
Az alapléhez:
A befejezéshez:
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb. 45 perc alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsompasszírozón átpasszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A befejezéshez szükséges halfilét csíkokra szeleteljük, beletesszük az átpasszírozott alapba, vizet öntünk rá, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő.
- Fenyves Hotel, Baktalórántháza -