Helyi közélet

2017.03.18. 15:05

A nap receptje: pontyhalászlé

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sallangmentes instrukciók az egyik legnépszerűbb hazai ételhez.

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sallangmentes instrukciók az egyik legnépszerűbb hazai ételhez.

Hozzávalók:

Az alapléhez:

  • 60 dkg halszelet (busa, ponty, amur)
  • 1 db tv-paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk. feketebors (egész)
  • 7 púpozott tk. fűszerpaprika
  • 3 tk. só
  • 1,1 liter víz.
  • A befejezéshez:

  • 0,5 liter víz
  • 40 dkg hal­filé (ponty)
  • Elkészítés:

    Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb. 45 perc alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsompasszírozón átpasszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A befejezéshez szükséges halfilét csíkokra szeleteljük, beletesszük az átpasszírozott alapba, vizet öntünk rá, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő.

    - Fenyves Hotel, Baktalórántháza -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában