2017.04.24. 09:52
A nap receptje: tavaszi tojáskenyér
Debrecen, Mezőkeresztes, Miskolc, Nyíregyháza - Zöldségek, tojás és sajt meggyőző és látványos keveréke.
Debrecen, Mezőkeresztes, Miskolc, Nyíregyháza - Zöldségek, tojás és sajt meggyőző és látványos keveréke.
Hozzávalók hat személyre:
Elkészítése:
A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk, a savanyúságot felkockázzuk. A paradicsomok belsejét kiskanállal kikaparjuk, húsukat kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. 25 dkg krémsajtot összekeverünk a tejszínhabbal, az uborkával, a paradicsommal, a paprikával, sóval és borssal. A kenyér alsó részét levágjuk, a belsejét óvatosan kiszedjük úgy, hogy mindenütt kb. egycentis keretet hagyunk. Kibéleljük a sajtszeletekkel, és a keverék felét beletöltjük. A megtisztított kemény tojásokat egészben belerakosgatjuk, a lecsöpögtetett olívabogyót a tetejére szórjuk, majd a keverék másik felét ráöntjük, és a kenyér aljával lezárjuk a hasábot. Az egész kenyeret bekenjük a maradék krémsajttal, megszórjuk a fűszernövényekkel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
- Wagner Istvánné, Mezőkeresztes -