2017.04.12. 10:38
A nap receptje: tűzdelt fácánmell
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Konyak, majoránna, citrom, mustár: valóságos ízbomba lesz belőle.
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Konyak, majoránna, citrom, mustár: valóságos ízbomba lesz belőle.
Hozzávalók:
A húshoz:
A gesztenyemártáshoz:
Elkészítés:
A kicsontozott fácánmelleket sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, majd vékonyra szeletelt szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Elősütjük, kevés vizet öntünk alá és sütőbe tesszük, alkalmanként sütőlevével meglocsolva pirosra sütjük. A megfőzött gesztenye belsejét kikaparjuk, átpasszírozzuk.
A vajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta a gesztenyét. Ízesítjük reszelt narancs és citrom héjával, levével, mustárral, parányi sóval, borssal, konyakkal. Tejszínnel felöntjük, összeforraljuk. Sűrítésként kevés hideg vízzel elkevert kukoricakeményítőt alkalmazunk. A mártás állagát botmixerrel vagy turmixgéppel lazítjuk, finomítjuk.
- Szegedi Ildikó, Hosszúpályi -