2017.10.07. 16:41
Elvarázsolta a sztárséfet a debreceni páros
Debrecen, Hortobágy - Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Szürke-Barátok Találkozója nevű hagyományörző és gasztronómiai bemutatót és versenyt a Hortobágyon. Különdíjas lett a hagyományos recept alapján készült debreceni páros különdíjat kapott.
Debrecen, Hortobágy - Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Szürke-Barátok Találkozója nevű hagyományörző és gasztronómiai bemutatót és versenyt a Hortobágyon. Különdíjas lett a hagyományos recept alapján készült debreceni páros különdíjat kapott.
A régi magyar háziállatok és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai és kulturális hagyományőrzés fontos feladata Hortobágynak és a környező településeknek. A találkozón Széles Diána, Debrecen turisztikai fejlesztésekért felelős alpolgármestere azt mondta: idén augusztusban a kormány arról döntött, hogy Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és a Tisza-tó kiemelt turisztikai térség legyen. Ebben a fejlesztési tervben Hortobágy 3 milliárd forint forráshoz jut, amelyből turisztikai attrakcióikat tudják korszerűsíteni. A munkában partnerként számíthat a térség központjára, Debrecenre.
Fotó: debreceni önkormányzat
A találkozón nemcsak a hortobágyi értékeket mutatták be az érdeklődőknek, de gasztronómiai versenyt is rendeztek. Bede Róbertet, a TV Paprika ismert séfjét és zsűritársait lenyűgözte az úgynevezett puszta-steak, amelynek éke a hagyományos recept alapján készült debreceni páros volt - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében. Az összeállítást különdíjjal jutalmazta a zsűri, míg ezüstbogrács-díjat kapott a másik debreceni étek, a töltött káposzta.