2017.11.14. 13:05
Liba, ahogy Esztárban ismerik
Esztár - Harmadik éve rendezi már meg a kis falu a Márton-napi libalakomát.
Esztár - Harmadik éve rendezi már meg a kis falu a Márton-napi libalakomát.
Az eseményre főként helyiek jöttek el, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők, csapatok. Mindenkinek egy kellemes kikapcsolódási lehetőség a gasztronómiai esemény, amelyet most a piactéren rendeztek meg.
A libás ételekből bőségesen volt választék: libatepertőkrém, raguleves, sült libacomb, libamáj többféle változatban, libatoros, töltött liba, libanyak, libakolbász – csak néhányat említvén a kínálatból. Természetesen többféle köretet is készítettek, a kásától a sült burgonyáig mindenféle szerepelt a palettán.
Szórakozás és főzőverseny
Délelőtt kezdődött a főzőverseny, ahol 12 csapat háromféle étellel versenyzett: előétellel, levessel majd főétellel járultak a zsűri elé, aki a rengeteg finom étel közül hosszas gondolkodás után tudta csak a nyerteseket kiválasztani.
Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
A főzés ideje alatt a népzenétől a lakodalmas zenéig mindenfélét játszottak a zenekarok, ami még színesebbé tette az eseményt. Szerepelt a Huncutkák mazsorettcsoport, a Sugalló együttes, az esztári férfikórus, a néptáncos iskolások csapata. Napközben több vásáros is kínálta portékáit, valamint a libás ételeket nemcsak főzni, hanem vásárolni is lehetett. Aki nem tudott eljönni, annak vihettek kóstolót. Az eredményhirdetés után bál következett.
HBN–NKM
A legjobb ételek készítői
Előétel:
1. Mándoki Munkaruha csapata
2. Lúdanyók 1. csapata
3. Gúnár csapata
Leves:
1. Ludmillák csapata
2. Mándoki Munkaruha csapata
3. Lúdanyók 1. csapata
Főétel:
1. Mágus és csapata
2. Vízilibák csapata
3. Esztári Polgárőrség