szalmonella

2019.09.24. 07:10

Rendkívüli szülői értekezlet, folyamatos fertőtlenítés a sámsoni iskolában

Fotó: archív

Mint megírtuk: szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését – ezt az információt közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a DE klinikai központjában elvégzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták a szalmonellafertőzést. A klinikai központban és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban csütörtök óta 75 beteget láttak el, közülük 11-en már hazamehettek. A gyermekgyógyászati klinikán jelenleg 41 gyerek van, az egyetemi kórházban 16 gyereket ápolnak. Az elmúlt 24 órában 7 felnőtt is érkezett az infektológiára – közölte a sajtófőnök, hozzátéve: senki nincs súlyos, életveszélyes állapotban.

Fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola folyosóját | Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban hétfőn rendkívüli – nem sajtónyilvános – szülői értekezletet tartottak az üggyel kapcsolatban, Bujdosó Tibor iskolaigazgató azonban a Naplónak elmondta, előírták a mosdók folyamatos fertőtlenítését és a kézfertőtlenítők használatát.

A hatóságok nem tartják indokoltnak az intézmény bezárását vagy tanítási szünet elrendelését.

Az igazgató és a város polgármestere, Antal Szabolcs a hétvégén meglátogatták a kórházba került gyerekeket. A fenntartó Hit Gyülekezete egyház az intézménnyel közösen a rászoruló családoknak gyógyhatású készítmények beszerzésében nyújt segítséget és pénzbeli támogatást is ad a kórházi betegápolási költségek fedezéséhez. Az önkormányzat e mellett minden megbetegedett gyereknek, felnőttnek 5 ezer forint gyorssegéllyel segít. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat tisztító és fertőtlenítőszerekkel látja el a rászoruló családokat.

DM, MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában