szalmonellafertőzés

2019.10.16. 17:15

A hajdúsámsoni iskola konyháján készülhetett a fertőzött étel

Majonézes kukoricasaláta okozta a szalmonellafertőzést a II. Rákóczi Ferenc iskolában szeptember 18-án Hajdúsámsonban – közölte lapunkkal a megyei kormányhivatal.

Szalmonellafertőzés okozta gyerekek tömeges megbetegedését Hajdúsámsonban

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Hozzátették: „Az eset kapcsán indított eljárás során a főzőkonyha általános és személyi higiéniáját vizsgálták, valamint az ételminták, az alapanyagok és a felületi tisztasági minták laboratóriumi vizsgálata valósult meg. Az alapanyagok nyomon követése lezárult, a termékminták laborvizsgálati eredményei negatívak, ezért a beszállító vállalkozásokat felelősség nem terheli. Jelenleg a tisztítószerek, fertőtlenítőszerek vizsgálata – laboratóriumi minták elemzésével – zajlik, a felelősségre vonásról a kormányhivatal a folyamatban lévő vizsgálatok lezárását követően intézkedik” – tudhattuk meg.

HBN

Korábbi cikkeink a témában:

Bezárták a sámsoni iskola konyháját

Rendkívüli szülői értekezlet, folyamatos fertőtlenítés a sámsoni iskolában

Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését

Hatvan gyereket kezelnek szalmonella-gyanúval

Borítókép: Fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola étkezőjét 2019. szeptember 24-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában