2019.11.01. 18:24
Nem megfelelő szappan okozta a hajdúsámsoni megbetegedéseket
Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján – számolt be az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.
Fotó: Illusztráció / Shutterstock
Azt mondták: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe.
A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak. A termék gyártója ellen eljárás indult – hangzott el a híradóban.
Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Sok diák kórházba került.
MTI
További cikkeink a témában:
Hamarosan újra megnyit a hajdúsámsoni főzőkonyha
A hajdúsámsoni iskola konyháján készülhetett a fertőzött étel