karácsonyi gyűjtőakció

2019.12.19. 07:15

Megérkeztek a Mezei családhoz az adományok

A Hajdú-bihari Napló idén karácsonykor egy fél szívvel született kislánynak és családjának segített.

Fotó: Nagy Dóra

A négygyermekes Mezei család egy öreg, romos állapotú parasztházban lakik, s az anyagi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek számára megfelelő lakhatási körülményeket alakítsanak ki, ezért lapunk úgy döntött, az idei karácsonyi gyűjtőakciójában nekik segít. A tárgyi felajánlások mellett főként olyan segítségeket vártunk, melyek a ház rendbetételére irányulnak. Nemrég a GSV Kereskedelmi Kft. szakemberei látogattak el Mezeiékhez, hogy felmérjék a ház állapotát, s megnézzék, mire van égető szükségük.

Szerda délelőtt a hajdúszováti Bocskai utcába egy tüzépes kisteherautó és egy darus teherautó fordult be, hiszen ígéretüknek eleget téve felpakoltak, s elhozták a szükséges építőanyagokat. – Több raklapnyi cserepet, nyílászárókat, beltéri ajtót, a fürdőszoba felújításához burkolatot, zuhanykabint, WC-csészét és egy ahhoz tartozó tartályt pakoltunk fel, továbbá egy kisteherautónyi tűzifát is hoztunk, valamint még öt doboz tartós élelmiszer képezi adományunkat – sorolták a GSV Kereskedelmi Kft. szakemberei. Eközben a ház falánál folyamatosan pakoltuk a magánszemélyektől érkezett csomagokat, volt köztük kismotor, roller, élelmiszer, a gyerekeknek szaloncukor, apró ruhácskák, valamint számtalan plüssjáték és tisztítószer.

Felhívásunkra a Mezei család számára nemcsak ajándékokat, csomagokat hoztak, hanem a bankszámlájukra is folyamatosan érkeztek a pénzösszegek.

– Körülbelül 250-300 ezer forint gyűlt össze a számlánkon, melyen a cikk megjelenése után szinte azonnal észleltük a változást. Igazság szerint a nagy részét már félretettük, hogy ha Elinánál felmerülnének műtéti költségek, azokat fizetni tudjuk, de egy részéből számlákat fizettünk ki, valamint új ruhákat vettünk a gyerekeknek – fogalmazott Kaszás Nikolett, az édesanya.

A kislányra (megint) műtét vár

Elina fél szívvel született, nincs bal kamrája, és a pitvarok közösek. A kislány ér- és bélrendszerével is súlyos gondok vannak, valamint gyomorproblémákkal küzd, mindemellett az év első felében merevségi bénulást diagnosztizáltak nála, melynek következtében a bal oldali végtagjait nem tudja korának megfelelően használni. Az oxigénellátása is igen gyenge, így hamarosan érbeültetés vár a kislányra.

– Január 6-án utazunk fel a fővárosba, s már nyolcadikán műteni is fogják Elinát, méghozzá diagnosztikus szívkatéterezésen fog átesni, s az alapján lehet pontosan meghatározni a további kezelés módszerét. Aztán egy-két héten belül szintén még Budapesten, lesz egy nagyobb beavatkozás: egy érbeültetés. Legalább egy hónapot maradunk fent – mondta el a Naplónak Nikolett, aki az idő alatt egy anyaszállóban fog elhelyezkedni, mely biztosítja a teljes ellátását. Addig a három gyermek otthon marad az édesapjukkal.

Az édesanyától megtudtuk, Elina mostanában a gyengébb immunrendszere miatt sokat betegeskedik. – A hasmenés, hányás és megfázás is elég gyakori nála, s elindítottunk egy kivizsgálást, mert azt érzem, valami komolyabb dolog is meghúzódhat a háttérben, amit nem tudunk itthon kezelni, s akármilyen gyógymódot vagy gyógyszeres kezelést vetek be, nem segít az állapotán – mondta el fájó szívvel Nikolett.

Könnybe lábadt tekintet

„Nagyon nagy segítség, s szavakba nem tudom önteni, mennyire hálásak vagyunk a rengeteg adományért. Sokat és sokan segítettek, s ezzel könnyítettek a helyzetünkön. Csodájára járok, mennyi jó ember van! Üzeneteket is küldtek ismeretlenek, hogy szívből kívánják, hogy gyógyuljon meg Elina, emellett minden jót és kitartást kívántak. Sokszor ezek a kis apróságok adtak a mindennapokhoz életerőt”

– hálálkodott Nikolett, aki elcsukló hangon számtalanszor megköszönte a segítséget, s elmesélte, az idei karácsonyuk ebből kifolyólag is teljesen más hangulatban fog telni.

– Félelmetes belegondolni, hogy annyi mindent kaptunk, hogy szerintem be sem kell vásárolnom az ünnepre. Alig várom, hogy együtt legyünk. Ilyenkor minden csak a gyerekekről szól, s látni majd őket, hogy a kapott ajándékokkal, plüssállatokkal játszanak, már most leírhatatlan érzés. Melengeti a szívem, hogy milyen boldogok lesznek a karácsonyfa körül – mondta könnybe lábadt szemmel az édesanya.

Nagy Dóra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában