koronavírus

2020.04.09. 08:40

Segélyalapot hozott létre Esztár

Az óvodai dolgozók közel ötszáz darab szájmaszkot készítettek, azokat a 65 év felettieknek osztott ki az önkormányzat.

Fotó: Kovács Péter, archívum

További ötezer darab várható, melyeket minden esztári lakos megkap majd. Egy ózongenerátort már megvásárolt az önkormányzat és még három darabot vesznek. Ezeket az intézmények fertőtlenítésére használják majd. Létrehozták az „Esztár Község Segélyalapot”, erre azok segítségét várják, akik lehetőségükhöz mérten anyagi vagy más formában (például tanuláshoz szükséges új, vagy jó állapotú digitális eszköz, tisztasági csomag) tudnak segíteni vagy támogatni. Az egyéb támogatások telefonon, e-mailben és személyesen is leadhatók. Az összegyűlt összegről és adományokról a korábban létrehozott Esztári Operatív Testület dönt és számol be annak felhasználásáról. Szécsi Tamás polgármester továbbá felajánlotta, hogy a márciusi és áprilisi költségtérítésének teljes összegét a segélyalapba utalja.

A vírushelyzet miatt jelenleg egy személy van karanténban Esztárban, külföldi tartózkodás miatt – minderről Szécsi Tamás polgármester tájékoztatta a Naplót.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában